flaplinks

Handleiding

Alle linken op een rij

Bookmark and Share

Interne link naar menu of artikel

Een interne link is een link naar een andere pagina binnen de eigen website.
Een interne link kan een link zijn naar een ander menu-item of naar 1 specifiek artikel.

Link naar menu onderdeel door achter het betreffende menu-onderdeel in de kolom link te klikken op [maak].
Link naar een artikel door achter het betreffende artikel te klikken op [maak link].

Om een link en een artikel te plaatsen kun je een stuk tekst of foto selecteren in de bodytekst van een artikel. Klik in de editor op de linkhandler (oranje icoontje). Kies bij het tabblad internal links de betreffende link, kies ok en klaar.

Bookmark and Share

Externe link

Een externe link verwijst naar een andere pagina op een andere website. Dit kan in het CMS worden gedaan simpel door het webadres in het artikel te schrijven. Of een tekstt of afbeelding te selecteren, te klikken op de linkhandler (oranje icoontje) en als customlink de URL aan te geven.

Externe link toevoegen aan het CMS.

Als het een externe link betreft dat wellicht vaker in de website wordt gebruikt kan de link ook geplaatst worden op een centrale plaats bij de linkhandler. Klik hiervoor links op scherm op het icoontje Links en klik op externe link. Hier kun je ook instellingen aangeven of de link moet worden geopend in een nieuw venster etc.

Bookmark and Share

File linken

Om een file, bestand of zoals meestal een PDF document beschikbaar te maken op de website kan een file link worden toegevoegd.

Klik links op het scherm op het icoontje Links

Klik op het middelste icoon om een file link toe te voegen.

Geef een duidelijke herkenbare naam aan de link (goed voor de zoekmachines) en selecteer de file om het te uploaden naar de E-Line webserver.

Nadat de file op de E-Line webserver is gezet kun je naar het betreffende artikel gaan en daar de link invoegen door via de linkhandler

de betreffende file link te selecteren in het tabblad "file links" en op OK te klikken.

Bookmark and Share

E-mail link

Om een link te maken waarmee een e-mailbericht direct wordt geopend zodat de bezoeker meteen zijn bericht kan schrijven doe je als volgt:
je zet het e-mailadres in je tekst zoals bijvoorbeeld:
 [email protected]. De editor herkent dit direct en maakt er automatisch een link van. Als u vervolgens op het e-mailadres gaat staan met de muis en op de rechtermuisknop klikt kunt u alvast een onderwerp en eventueel een tekst toevoegen.

Bookmark and Share

Anchor link

Een anchor link is een link binnen een pagina.
Meestal wordt zo'n link vooraf gegaan door een index boven aan de pagina.
Zie het voorbeeld zoals wij dat boven aan deze pagina hebben staan.

De werkwijze:
maak eerst het volledige artikel en verdeel dit in logische stukken
maak per hoofdstuk een beschrijvende kop (denk er aan deze kop in H1 of H2 opmaak te maken)
ga voor de kop staan en klik op het anker symbool.
vul in het pop up scherm een beschrijvende naam voor de interne(anchor) link in. (hetzelfde als de titel is mogelijk).
als alle koppen zijn voorzien van een anchor link wordt tenslotte de daadwerkelijke link gemaakt.

doe dit door de tekst te selecteren
klik op het  linkhandler icon (ketting met wereldbol)
bij custom URL de naam van de anchor intypen voorafgegaan door een #

Bookmark and Share