flaplinks

Expertise

Wat is een hyperlink in een web pagina?

Een hyperlink of kortweg link is een verwijzing naar:

• een andere plek op dezelfde pagina (anker/anchor)
  • een andere pagina binnen dezelfde website (interne link/internal link)
  • een andere pagina bij een andere website (externe link/external link)
  • een bestand op een server (bestand link/filelink)
  • een koppeling naar de e-mail software. (e-mail link)
Door op een link te klikken wordt de nieuwe pagina, het bestand geopend of de e-mail software wordt geopend om een e-mail bericht te sturen.
In standaard HTML wordt een link weergegeven door een blauwe kleur en onderstreept. Is de pagina waarnaar de link verwijst al een keer bezocht dan is de kleur paars.
Tegenwoordig kan een link elke kleur zijn.

Een link kan gekoppeld worden aan een stuk tekst of een afbeelding.

Hier de handleidingen hoe de verschillende links gemaakt worden in ons CMS de E-Line Webmanager