flaplinks

Blog/

Dit weblog bevat nieuws en artikelen over internet, webdesign, online marketing, zoekmachine optimalisatie, usability en andere webonderwerpen.

Terug naar home.
Sep14
2009
Door
Herbert
Veel bedrijven die commerciële nieuwsbrieven sturen naar andere bedrijven, lopen na 1 oktober kans op boetes. Ze zijn namelijk nog niet klaar voor het verbod op zakelijke spam dat op die datum ingaat.

Tot nu toe is het in Nederland verboden om spam te sturen naar particulieren. Maar per 1 oktober a.s. geldt het verbod ook voor digitale nieuwsbrieven, faxen en sms-jes die naar bedrijven worden gestuurd. Vanaf 1 oktober moeten de verzenders expliciet toestemming hebben gekregen om hun commerciële berichten te sturen. De Opta heeft een veel gestelde vragenlijst over de nieuwe anti spam wetgeving.
Ook adressen die in het verleden zijn verzameld vallen onder deze wetgeving en moeten daarom opnieuw om toestemming worden gevraagd. Heeft u wel explicite toestemming, bijvoorbeeld als u via de optin optie van onze Mailing Manager de inschrijvingen regelt.
Bedrijven hebben dus nog ruim een maand de tijd om actie te ondernemen en hun huidige adressenbestand om toestemming te vragen. Overigens alleen richting bestaande klanten hoeft u geen actie te ondernemen, mits de nieuwsbrieven productgerelateerd zijn.

Boete
Berichten die na 1 oktober worden verstuurd kunnen worden aangemerkt als spam, waarvoor de Opta een forse boete kan opleggen. Ook kan de afzender op een zwarte lijst komen te staan, waardoor toekomstige e-mails afkomstig van de afzender geblokkeerd worden. Dit laatste heeft niet alleen te maken met het versturen van uw nieuwsbrieven. Ook uw normale e-mails aan individuele personen kunnen dan, eenmaal op de zwarte lijst, niet meer aankomen.

Ook wij moeten nog actie ondernemen. U ontvangt dan ook binnenkort een persoonlijke e-mail met daarin het verzoek of u voortaan nog de E-Line Websolutions nieuwsbrief wilt ontvangen of niet. Uiteraard stellen wij het op prijs dat u onze nieuwsbrief wilt blijven ontvangen; zo blijft u op de hoogte hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en de meest recente projecten die wij voor onze opdrachtgevers realiseren.

Maakt u gebruik van onze Mailing Manager module neem dan contact met ons op dan helpen wij u met het opnieuw benaderen van uw abonnees.
Bookmark and Share
Reageer
0
comments
Naam:

Email:
Comment:
Captcha: